Over ons

over paulus swaen

Paulus Swaen is gespecialiseerd in landkaarten, atlassen, globes, affiches, oude meester prenten en decorative prenten uit de 16e - 18e eeuw. Wij verkopen antieke landkaarten van alle delen van de wereld, geproduceerd door gerenommeerde cartografen, zoals Ortelius, Mercator, Blaeu, Janssonius, Hondius, Visscher, de Wit, etc.
Voor elk verkocht item wordt een echtheids certificaat geleverd en we geven levenslange garantie op de items die we verkopen. De hoge kwaliteit van onze collectie kaarten en atlassen is wereldwijd bekend.

Het bedrijf werd in 1978 in Nederland opgericht door Pierre Joppen, die nog steeds de eigenaar van het bedrijf is. De galerie was tot medio 1997 gehuisvest in Geldrop.
Sinds 1996 zijn we gevestigd in Clearwater, Florida, USA, waar we begonnen met het produceren van onze catalogi op internet en dat jaar werd er een online veiling divisie toegevoegd.

Paulus Swaen Europe - Om onze Europese kopers en verkopers beter van dienst te kunnen zijn we sinds kort ook in Amsterdam gevestigd.
Hier in Amsterdam aan de Pieter Lastmankade 2, binnen twee kilometer van het Museumpleinpark, de thuisbasis van het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum, en de plek waar de drukkerijen van Blaeu en Hondius waren gevestigd, is het kantoor van Paulus Swaen Europe bv gevestigd en Roland Boelen is onze manager.  Lees verder >>>

Internetveilingen
Sinds november 1996 bieden wij een online internetveiling aan voor oude landkaarten, prenten, globes, reisboeken, affiches en middeleeuwse handschriften.
De online veilingen worden georganiseerd door Paulus Swaen Europe b.v. en  vinden plaats in februari, maart, april, mei, september, oktober en november. Lees verder >>>

Online Galerie

In onze online galerie catalogus bieden wij het hele jaar door landkaarten, prenten, atlases, globes, affiches en reisboeken aan. De items zijn beschikbaar voor directe verkoop en er wordt geen commissie aan toegevoegd. Kijk eens naar de Galerie catalogus of kijk naar onze galerie hoogtepuntenLees verder >>>

Wij kopen kaarten en atlassen
Geïnteresseerd in het verkopen van uw landkaarten, atlassen, oude grafiek of boeken. Wij kopen voor voorraad of kennen verzamelaars en musea die op zoek zijn naar een goede aanvulling op hun collectie.

Klik hier om een waardebepaling te doen.

Taxaties
We maken gratis schattingen voor verkoop in onze veilingen, van foto's die via ons online formulier of als e-mailbijlage zijn verzonden. Dergelijke veilingschattingen zijn niet bedoeld voor verzekerings doeleinden. We evalueren geen boeken, land kaarten en atlassen die in de 20e eeuw zijn gepubliceerd.

Klik hier om een waardebepaling te doen.

Contact
We hopen snel weer de wereld rond te reizen, om zoals voorheen aan antiquarische kaartenbeurzen deel te nemen : Milaan (januari), Miami (februari), Londen (juni), Rome (september) en Parijs (november).
De beste manier om contact met ons op te nemen is via het contact formulier of bel ons in Amsterdam 020 2255198 of USA +1 (727) 687 3298

Paulus Swaen, Inc.
Online gallery
901 North Hercules Avenue, Suite A
Clearwater
Florida 33765, USA
Tel. +1 727 687 3298
email: paulus@swaen.com

Paulus Swaen Europe bv
Online auction & Gallery
Pieter Lastmankade 2-Hs
1075 KJ Amsterdam
The Netherlands
Tel.: 020 2255198
email : amsterdam@swaen.com
Roland Boelen
06 51384297 (mobiel)
Bezoek uitsluitend op afspraak.

KvK Amsterdam 83585729
BTW : NL862925952B01Pierre Joppen is de oprichter van Paulus Swaen en partner in Paulus Swaen Europe b.v.. Sinds de oprichting in 1978 is Pierre gespecialiseerd in landkaarten, atlassen en globes van de 16e tot 18e eeuw. Zijn kennis van de Nederlandse vroege kaartenmakers, kleurtechnieken van 17e en 18e-eeuwse inkleurders zoals Dirk Jansz. van Santen is wereldberoemd. Van oorsprong is Pierre opgeleid als grafisch ontwerper en hij heeft daardoor een scherp oog voor het esthetische aspect van het graveren en maken van landkaarten en grafiek.
Tel.: +1 727 687 3298  - email : paulus@swaen.com


Roland Boelen Partner in Paulus Swaen Europe b.v. en tevens onze Amsterdamse officemanager. Roland is grafisch ontwerper en uitgever. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de veiling en verzamelwereld met het opbouwen uiteindelijk verkopen van diverse collecties.
Neem gerust contact op met Roland Boelen als u wilt verkopen in onze veiling of voor hulp bij de verkoop van uw kunstcollectie in het algemeen.
Tel.: 06 51384297 - email : rboelen@swaen.com


Wouter Steiner is partner in Paulus Swaen Europe b.v. en advocaat gespecialiseerd in mobiele communicatie, multimedia en datamining-oplossingen. Wouter is tevens juridisch adviseur/interim manager in diverse bedrijfstakken en heeft al jaren affiniteit met de hedendaagse en historische kunstwereld.


Ian Williams is onze in Engeland gevestigde landkaarten en grafiek beschrijver en hij heeft 28 jaar ervaring in het beschrijven van landkaarten, prenten, geïllustreerde boeken en atlassen.

Tom Sapinski is onze in de USA gevestigde landkaarten beschrijver en hij heeft 15 jaar ervaring.

Marianne Hermann is verantwoordelijk voor de secties affiches en hedendaagse grafische kunst en is afgestudeerd in communicatie met een specialisatie in het culturele veld. Voordat ze op de kunstmarkt werkte, werkte ze voor verschillende bedrijven, waaronder multimedia, cosmetica en pers. Vier jaar geleden specialiseerde ze zich in affiches en moderne grafische kunst.

Neem gerust contact met ons op als u een vraag heeft over het kopen of verkopen van oude kaarten, atlassen, prenten, affiches. De beste manier om contact met ons op te nemen is nog steeds via ons  contact formulier