Veiling

veiling

Paulus Swaen begon in 1978 met het verkopen van antieke landkaarten en grafiek;  toen we in 1998 begonnen met onze volledig online veilingen, waren we het enige online-veilinghuis dat gespecialiseerd was in landkaarten en prenten. eBay begon 6 maanden voor ons te verkopen samen verschillende andere platforms.

internet auction for dummies De eerste editie van "Internet auctions for Dummies" (1999) vermelde reeds Paulus Swaen en beschreef ons als "Even if you don't plan to buy maps or pints, you'll enjoy the beautiful items in the following site's online catalog... Maps and manuscripts are auctioned here."

In 1999 publiceerde De Boekenwereld een artikel van drs. Bubb Kuyper over ons bedrijf : "Paulus Swaen, Internetveilers - In een tijd dat giganten als Christie's en Sotheby's hun eerste voorzichtige plannen voor Internetveilingen aankondigen, dat elk zichzelf respecterend veilinghuis in intensief beraad is hoe en wanneer het zich op de digitale snelweg zal begeven, organiseerde Paulus Swaen Old Maps & Prints, Internet Auction in het najaar van 1999 alweer zijn zevende Internetveiling.
In het onderstaande een schets van dit voorlijke bedrijf. Verleden, heden en toekomst van het papierloos veilen van papier".

Lees hier het artikel in de Boekenwereld van 1999 >>>

Er is veel veranderd sinds 22 jaar, veel web sites hebben het niet gehaald en velen volgden in de navolgende 20 jaar.
Lees meer over de geschiedenis van Paulus Swaen >>>>

Paulus Swaen 2022
We garanderen nog steeds de authenticiteit van elk aangeboden item in onze veiling. Er is geen tijdslimiet aan deze garantie.
Alle items worden door ons zelf beoordeeld alvorens deze "inhouse" worden verpakt en verzonden.
- Wij verkopen geen reproducties.
- Gebreken in kavels zijn zorgvuldig genoteerd.
- Als er geen opmerkingen worden gevonden met betrekking tot scheuren, verkleuring, reparaties, etc; betekent dit dat er geen gebreken  te vinden zijn.
- Inkleuring is gedaan met de hand, en we geven aan of het item in originele kleuren (original color) of gekleurd (colored) is. Originele kleuren betekend dat het item om en nabij de datum van publikatie is gekleurd. "Colored"; betekend dat het item in de recente 50 jaar is gekleurd.
- Een echtheidscertificaat wordt geleverd voor elk verkocht item en kan worden gedownload vanaf uw factuurpagina.
- De items zijn voornamelijk geproduceerd d.m.v. kopergrave; in geval van lithografie, staal gravure of offset druk wordt dit nadrukkelijk aangegeven.
Als u zich zorgen maakt over de staat van een item, neem dan contact met ons op voordat u een bod uitbrengt. Indien een kavel aanzienlijk afwijkt van de catalogus beschrijving, kan deze binnen een week na ontvangst worden geretourneerd. Dit moet echter niet worden geïnterpreteerd als een vrijblijvend veiling bod.
- Om een bod uit te brengen moet je geregistreerd zijn. Registreren is eenvoudig en we vragen niet om een creditcard.
- Een meer uitgebreide uitleg treft u aan in de engels talige FAQ sectie.

Veiling kosten
De veiling kosten bedragen 18,2% (incl BTW). Voor sommige items geldt een hoger tarief afhankelijk van de inbreng.
Lees aandachtig de veiling voorwaarden alvorens je gaat bieden.

Veiling agenda
De online veilingen worden georganiseerd in Februari, Maart, April, Mei, Juni, September, October en November.
Zie onze veiling agenda voor 2022 >>>

Veiling catalogus
De veiling catalogus is beschikbaar gedurende 7 dagen wanneer de veiling actief is. Als er geen veiling actief is bevat de catalogus items in de Buy-It-Now gallery.

Amsterdam branch
Amsterdam officeOm onze Europese kopers en verkopers beter van dienst te kunnen zijn, hebben we een vestiging geopend in Amsterdam aan de Pieter Lastmankade 2, binnen twee kilometer van de plek waar de drukkerijen van Blaeu en Hondius waren gevestigd. Lees verder
Bezoek op afspraak.

Paulus Swaen Europe bv
Roland Boelen
Pieter Lastmankade 2, 1075 KJ Amsterdam
The Netherlands
Tel. 020 2255198  -  Roland Boelen mobiel 06 51384297
email : amsterdam@swaen.com

contact formulier