Kopen of Bieden

veiling

1978
Paulus Swaen begon in 1978 met het verkopen van antieke landkaarten en grafiek;  toen we in 1998 begonnen met onze volledig online veilingen, waren we het enige online-veilinghuis dat gespecialiseerd was in landkaarten en prenten. eBay begon 6 maanden voor ons te verkopen samen met verschillende andere platforms.

internet auction for dummies De eerste editie van "Internet auctions for Dummies" (1999) vermelde reeds Paulus Swaen en beschreef ons als "Even if you don't plan to buy maps or pints, you'll enjoy the beautiful items in the following site's online catalog... Maps and manuscripts are auctioned here."

In 1999 publiceerde De Boekenwereld een artikel van drs. Bubb Kuyper over ons bedrijf : "Paulus Swaen, Internetveilers - In een tijd dat giganten als Christie's en Sotheby's hun eerste voorzichtige plannen voor Internetveilingen aankondigen, dat elk zichzelf respecterend veilinghuis in intensief beraad is hoe en wanneer het zich op de digitale snelweg zal begeven, organiseerde Paulus Swaen Old Maps & Prints, Internet Auction in het najaar van 1999 alweer zijn zevende Internetveiling.
In het onderstaande een schets van dit voorlijke bedrijf. Verleden, heden en toekomst van het papierloos veilen van papier".

Lees hier het artikel in de Boekenwereld van 1999 >>>

2022
Er is veel veranderd sinds 25 jaar, veel web sites hebben het niet gehaald en velen volgden in de navolgende 20 jaar.
Sinds kort zijn we gestart met Buy-or-Bid en  metaverse galleries en niet te vergeten een uniek wekelijks trefpunt voor verzamelaars : De Map Bar.
Lees meer over de geschiedenis van Paulus Swaen >>>>

Buy or Bid sale

Buy or Bid  kosten
De commissie kosten bedragen 18%.
Lees aandachtig de veiling voorwaarden alvorens je gaat kopen.

Buy or Bid agenda
De online sales worden georganiseerd in Februari, Maart, April, Mei, Juni, September, October en November.
Zie onze Buy or Bid agenda >>>

Buy or Bid catalogus
De catalogus is beschikbaar gedurende 7 dagen wanneer de veiling actief is. Als er geen veiling actief is bevat de catalogus items in de Buy-It-Now gallery.

Amsterdam branch
Amsterdam officeOm onze Europese kopers en verkopers beter van dienst te kunnen zijn, hebben we een vestiging geopend in Amsterdam aan de Pieter Lastmankade 2, binnen twee kilometer van de plek waar de drukkerijen van Blaeu en Hondius waren gevestigd. Lees verder
Bezoek op afspraak.

Paulus Swaen Europe bv
Roland Boelen
Pieter Lastmankade 2, 1075 KJ Amsterdam
The Netherlands
Tel. 020 2255198  -  Roland Boelen mobiel 06 51384297
email : amsterdam@swaen.com

contact formulier